Hua Hin ligger i Prachuab Khiri Khan Provinsen, 195 kilometer, ca. 3 timmars bilresa, söder om Bangkok på den västra sidan av Siambukten.

Thailands äldsta beach resort; Hua Hin blev etablerat på 20-talet och blev snart populär bland landets societet. Byggandet av en enkelspårig järnväg från Bangkok gjorde det mera lättillgängligt för en större del av folket att resa hit. Men det var stadens kungliga anknytning som gav Hua Hin sin speciella karaktär.

Redan på 20-talet lät Kung Rama VII bygga ett sommarpalats Klai Kangwon Palace (långt bort från bekymren) som idag är kungafamiljens officiella sommarresidens.

Hua Hin fortsatte sin utveckling både som förnäm badort för överklassen och fiskehamn byggd huvudsakligen på träpirar. På senare tid har det byggts 6 golfbanor av världsklass i området. Järnvägshotellet i kolonialstil, byggt av det statliga järnvägsväsendet i Thailand år 1923 gav hua Hin sin unika atmosfär som karaktäriserade staden i decennier. Många återkommande besökare byggde sina hus i söder jämns den svängda strandbukten, där de umgicks tillsammans med familjen under helgerna i en semesterort som kvarhållit sin unika identitet. Idealisk för familjesemestern och en tillflyktsort med lyxig avkoppling för resenären som uppskattar en mer traditionell semester, bistår Hua Hin med sin miljö med allt som kan förväntas av en semesterort och mer där till...

Hua Hin
Välkänd badort av Thailändarna själva sedan lång tid tillbaka. känt för sina vackra stränder, vita sand, klarblåa vatten, friska luft och sin lugna atmosfär.

Klai Kang Won Palace

Kungafamiljens givna plats under sommaren. Palatset är byggt i Europeisk stil med marmor och teak. Palatset är omgivet av vackra planteringar. Prince Iddhidehsarn Kridakara en arkitekt från Ecole Des Beaux-Arts i Frankrike och chef för Department of Fine Arts, konstruerade och ledde arbetet när palatset byggdes.


Hua Hin Railway Station


Byggdes under King Rama VI tid. Den vackra stationen är en av Hua Hins prominenta platser.


Khao Takiab - Khao Krailas
6 Km söder om Hua Hin, där finns berg med tempel och massor av frilevande apor samt en underbar utsikt över hav och stränder.

Suan Son Beach
9 Km söder om Hua Hin, där ligger en fin strand som är nästan folktom i veckorna, här finns också bungalows att hyra.

Pa-La-U Waterfall
63 Km väster om Hua Hin i Tambol Nong Plub. Här finns vackra vattenfall omgivna av regnskog som är en del av Kaeng Krachan National Park. Tält och enklare stugor finns att hyra i parken.

Khao Sam Roi Yod National Park
Nationalpark som består av hav, öar och stränder. Här finns ett rikt djur- och fågelliv. Nationalparkens kontor som är turistcenter erbjuder även tält och guesthouse för övernattning.

Pharya Nakhon Cave
Parkens favorit är den kungliga paviljongen som byggdes till King Rama V besök 1896. Den finns ca 2 km från fiskebyn Ban Bang Pu i Khao Sam Roi Yod National park.

Sai and Kaew Cave
Också i Khao Sam Roi Yod National Park. Där finns stora underjordiska grottor med vattenfall och stora formationer av droppsten.

Wong Pla (Många olika fiskar)
En stor damm med fiskar finns vid Bo-Fai templet 5 km norr om Hua Hin (Bo-Fai templets infart är mitt emot Royal Garden Village Hotel).

Khao Hin Lek Fai
Berg i anslutning till golfbanan och järnvägsstationen i Hua Hin som har en höjd av 162 meter över havet med en underbar utsikt över staden, golfbanan och havet. Nu håller hela området på berget att iordningställas för turister med restauranger och små affärer.

Mat
Här finns många restauranger som serverar Thai mat, europeisk mat, kinesisk mat och många andra kök finns representerade här. Seafood är något av en speciallitet här i Hua Hin tack vare fiskehamnen som är aktiv nästan dygnet runt med inkommande färsk fisk. Besök även Bempas Thailändska kokbok på nätet.

Hotell
Det finns många hotell i Hua Hin, bl.a två 5-stjärniga hotell; "Melia Hua Hin Hotel" och "Sofitel Central Hotel". Men om du vill ha ett något mer familjärt boende så kan ett Guesthouse med samma standard som ett hotell vara ett alternativ.

Shopping

Det finns massor av shopping i Hua Hin och det mest känd är nattmarknaden som finns i centrum av staden och den öppnar varje dag 18:00 året runt.


Skräddare
Det finns många skrädderier med hög kvalitet. Det mest kända är House of Thipurai Fashions som funnits i många år. The house of Thipurai Fashions ligger mittemot Melia Hua Hin Hotel.

Thai Massage
Efter en trevlig dag på golfbanan kan det kännas skönt med lite Thai Massage. Det finns många ställen med bra Thai Massage. Fråga bara på ditt hotell så får du råd var du kan få Thai Massage.

Underhållning
Låt oss börja med barer och restauranger, det finns svenska, tyska, italienska, franska, engelska, kanadensiska och många fler länder representerade. Det finns diskotek bl a på Melia Hua Hin Hotel eller lyssna till musik från levande grupper i cocktail lounge på dom större hotellen. Det finns även en bargata som heter "Soi Bintaban" nära Melia Hua Hin Hotel dit du kan gå och ta en öl eller drink. Det finns också underhållning som Thai Boxning, kabaret, traditionell Thai dance och mycket mer. Titta i de lokala tidningarna för tid och plats.

Vett & Etikett

  • Alla bilder på Buddha är heliga.
  • Ta av dig skorna utanför dörren till ett thailändskt hem eller när du går in i ett tempel
  • Kliv alltid ÖVER, aldrig PÅ, en tröskel. Där bor andarna som skyddar huset.
  • Monarkin är mycket högt respekterad.
  • Thailändaren betraktar huvudet som kroppens mest betydelsefulla punkt och uppskattar inte klappar på huvudet. Om du råkar röra vid någons huvud, be om ursäkt.
  • Det anses oförskämt att sitta med fotsulorna vända mot någon.

Buddismen

Denna lära uppstod för 2 500 år sedan i norra Indien. Siddharta Gautama, född till prins uppfostrades i lyx och överflöd. 29 år gammal lämnade Siddharta hemmet, hustru och son för att söka sanningen. Under många år sökte han de olika vägar till sinnesfrid och svar på livets gåtor som religiösa ledare predikade.
Han bestämde sig för att ägna sitt liv åt att förkunna sanningen. Han anträdde "den stora försakelsens väg", sände hem sitt uppvaktande följe, rakade huvudet, klädde sig i en enkel orange mantel och började sina vandringar för att förkunna vägen till frälsning från själavandringen, d.v.s. nirvana, "utsläckandet".

Buddistema tror på självandringen, men det högsta målet är utsläckandet. De har fyra trossatser: att livet är fullt av smärta, att allt är förgängligt, att lidande är orsakat av likgiltighet och begär
och att bortom livets lidande finns ett stadium som inte kan beskrivas, nirvana. Vägen dit är ett absolut moraliskt liv, d.v.s. inte döda, stjäla, leva okyskt, ljuga eller dricka alkohol, och man når det genom att följa åtta bud: rätt tro, rätt beslut, rätt tal, rätt handling, rätt levnadssatt, rätt strävan, rätt tankande och rätt meditation.

I verkligheten hoppas de flesta av Thailands buddister på återfödelse till ett bättre liv, snarare än på nirvana. Många thailändare anser sig vara ovärdiga för nirvana. Genom att ge munkar mat, donera pengar till tempel och utöva regelbundna troshandlingar i sitt tempel, hoppas de kunna förbättra sitt öde och förtjäna att förhindra eller åtminstone minska antalet återfödelser.
De tror att om man ar god i detta liv far man en bättre tillvaro i nästa.

Buddhas lära ger god hjälp till att uppnå sitt bästa jag och bli en god människa. Den åttafaldiga vägen motsvarar i stort sett bibelns tio budord och det är den som en rättrogen buddist skall leva efter.
Alla buddistiska män bör vara munk minst en gång i sitt liv under tre månader, vanligtvis en tid mellan avslutade studier och det första arbetet eller innan man gifter sig. Munkar har inte bara den 8-faldiga vägen att leva efter utan även 227 andra olika regler. Numera är det emellertid vanligt att mannen inte tillbringar mer än en eller ett par veckor, för att ha fullgjort plikten att ha varit munkar.
I Thailand finns omkring 32 000 kloster och 200 000 munkar, många av dessa är munkar på livstid. Många munkar blir forskare eller lärare, medan många specialiserar sig på healing och folktro. Munkarna får bara äta en gång om dagen, före kl. 12 och bara det som finns i deras tiggarskålar


Built by Sai Noi Properties Co. LTD - Swedish Management


startsida